Bij het bouwen van een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand, hoort ook het plaatsen van glas in de kozijnen. Ook wanneer u een aanbouw wilt plaatsen met nieuwe kozijnen zult u de hulp van een glaszetter nodig hebben. Kernkwaliteiten van een glaszetter zijn dat deze nauwkeurig en voorzichtig te werk gaat. Glas is immers een kwetsbaar materiaal, waar voorzichtig mee omgegaan dient te worden. Daarnaast is het zetten van glas een precies werkje.
Verschillende soorten glazen ruiten
Glas is tegenwoordig niet gewoon glas meer. Er zijn een aantal verschillende soorten isolatieglas te verkrijgen. Ten eerste is er het ‘gewone’ dubbel glas. Dit bestaat uit twee glasplaten met een droge luchtlaag ertussen. Dan is er ook nog HR-glas. Bij dit type beglazing is er een coating aangebracht tussen de glasplaten. Het voordeel van deze coating is dat het glas beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Steeds worden er nieuwere, beter isolerende typen beglazing ontwikkeld, waardoor inmiddels ook de typen HR+, HR++ en HR+++ op de markt gekomen zijn. Bij de typen vanaf HR++ wordt de tussenruimte met een edelgas gevuld, in plaats van met lucht. HR+++ glas is nog wat geavanceerder, dit bestaat namelijk niet uit twee, maar uit drie glasplaten, en heeft daardoor twee tussenruimtes. Als u meer informatie wilt over de typen beglazing die op de markt zijn of advies wilt over welk type glas het meest geschikt is voor uw woning, kunt u bij een glaszetter terecht.
Werkzaamheden van een glaszetter
Een glaszetter kan vanzelfsprekend glas voor u plaatsen in kozijnen. Wanneer het glas in de juiste positie is gebracht, wordt er gekit langs de randen, waardoor het glas vast komt te zitten. Ook het vervangen van oude beglazing, zoals enkel glas, door nieuwe beglazing, zoals een vorm van isolatieglas, is iets wat een glaszetter doet. Wanneer u op zoek bent naar een glaszetter die u kan helpen, gaat u dan naar de glaszetter website.