Drank gezond of ongezond?

Drank gezond of ongezond?

Het is algemeen bekend dat het drinken van alcoholische dranken een aantal negatieve uitwerkingen met zich mee brengen maar toch drinkt meer dan 60% van de Nederlandse bevolking wekelijks wel een drankje in de week. Hoe komt het dat we weten dat drank slecht is maar het toch tot ons nemen? Het is natuurlijk vaak gezellig om een drankje te drinken in het weekend, lekker op het terras of thuis voor de buis of na het eten. Veel mensen drinken een drankje om lekker tot rust te komen na een drukke werkweek en dit blijft meestal ook niet bij een drankje.

Veel calorieën

 

Zoals het merendeel van de mensen wel weet, bevat drank veel calorieën. Het ergste is ook nog dat alcohol alleen lege calorieën bevat, er zitten geen voedingstoffen in. Drank is dus niet bevorderlijk als je bepaalde prestaties in de sportschool wilt behalen, bij het afvallen is het drinken van drank eigenlijk ongewenst. Maar we weten dat we het gezelliger kunnen hebben met een drankje op dus we blijven lekker genieten van fruitige rode wijn. Er zijn veel liefhebbers van whisky in Nederland en vooral onder de mannen wordt dit drankje veel gedronken. Ben je op zoek naar mooie whiskyglazen om een lekkere whisky uit drinken? Bekijk deze site.

Drink met mate

 

Het is in Nederland streng verboden om te gaan rijden met teveel drank op en het wordt dan ook aangeraden om compleet drankvrij te rijden. Sommige mensen die al iets langer hun rijbewijs hebben mogen met een aantal druppels drank op rijden, maar dit is niet verstandig. Helaas vinden er nog steeds veel ongelukken plaats met een drankje op en dat is niet fijn. Drank kan een hele leuke aanvulling zijn op een avond, maar het is dan wel belangrijk dat er met mate gedronken wordt en dat er geen misbruik van wordt gemaakt.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord