Gezonde voeding te moeilijk? Aanvullen dan!

Gezonde voeding te moeilijk? Aanvullen dan!

Gezond eten is tegenwoordig helemaal hip. Natuurlijk is dat niet voor niks, want het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. De mensheid heeft duizenden jaren lang alleen maar gezond gegeten. Het is pas sinds de opkomst van de industriële revolutie zo dat er voedsel op grote schaal geproduceerd wordt. Voor die tijd waren we gewoon verplicht om verse producten te eten, want er waren simpel geen supermarkten met schappen vol eten dat maanden lang houdbaar is.

Vooral de uitvinding van conserveringsmiddelen en massaproductie heeft ervoor gezorgd dan de mens lui is geworden. Het is natuurlijk ook veel gemakkelijker om je voorraadkast te vullen met blikjes en potjes die je op elk gewenst moment open kunt trekken. Maar hoe kun je dan wel gezond eten in de moderne maatschappij?

Verse producten eten

De meest logische, maar ook de makkelijkst uitvoerbare tip is gewoon verse producten eten.

  • Koop verse groenten bij de supermarkt of de groenteboer in plaats van potjes conserven.
  • Zorg er ook voor dat je geen voorgesneden groentes uit zakjes koopt, want ook deze producten zijn minder gezond. Bij het snijden en verpakken gaan namelijk al veel belangrijke vitamines en mineralen verloren.
  • Hetzelfde geldt natuurlijk voor fruit.
  • Probeer ook je vlees zo vers mogelijk te kopen.
  • Bewerkte soorten vlees zoals worsten, hamburgers, spek en frituursnacks zijn bijna altijd ongezond. Maar pure stukken vlees zoals een biefstuk, kipfilet en varkenshaas passen prima binnen een gezond eetpatroon.
  • Over het algemeen zijn alle producten van kip en kalkoen vrij gezond, omdat het mager vlees is. Kipnuggets en gefrituurde chicken wings natuurlijk niet.
  • Uiteraard is het verstandig om zo veel mogelijk biologisch te eten.

Voeding aanvullen

Als je van jezelf weet dat het niet lukt om bepaalde belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen, kun je er voor kiezen om voedingssupplementen te nemen. Ook bepaalde groepen die behoefte hebben aan extra voedingsstoffen zoals ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen kunnen voedingssupplementen nemen. De meeste producten zijn verkrijgbaar als poeder, capsule, pil, druppels of drankjes. Deze producten bevatten één of meerdere vitaminen en mineralen. Het voordeel van supplementen ten opzichte van vers voedsel is dat de voedingsstoffen in voedingssupplementen sneller opgenomen worden door het lichaam dan die in eten. Vooral het innemen van gefermenteerde levertraan is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Veel mensen genieten van de voordelen van dit product dat vooral vroeger heel veel gebruikt werd. Met name door kinderen.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord