Koffie hip & ook gezond

Koffie hip & ook gezond

Een yup die met gezwinde spoed met een beker koffie van die grote Amerikaanse keten in zijn hand langsloopt: in veel steden is dit plaatje schering en inslag. Koffie is de afgelopen 20 jaar aanzienlijk verhipt, met tegenwoordig een plethora aan smaakjes en soorten. Of het nou een espresso, cappuccino of een latte macchiato is: in bijna elke koffiebar op de hoek van de straat is er voor ieder wat wils. En mocht je plaatselijke koffietent geen uitkomst bieden, dan kun je die Lavazza nog altijd online ‘scoren’. De koffiedrinker komt heden ten dage dus niets tekort wat aanbod betreft!

Tegen darmkanker

Vaak is drank dat populair is bij jongeren en jonge mensen wat minder gezond (vergelijk alcoholische dranken, frisdrank), maar bij koffie lijkt dat niet het geval te zijn. Koffie heeft veel gezonde voordelen en de laatste die we aan dit rijtje kunnen toevoegen is dat koffie mogelijk helpt tegen darmkanker.

Om tot deze conclusie te komen, hebben onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Californië een kleine 10.000 mensen onderzocht, waarvan de helft darmkanker had en de andere helft niet. Ze zijn vervolgens gaan bekijken wat de koffieconsumptie van beide groepen was en zo konden ze concluderen dat één tot twee koppen koffie per dag de kans op darmkanker met maar liefst 26% verlaagt. Bij 2,5 of meer bakjes koffie neemt die kans op darmkanker zelfs af met 50%.

Interessant is verder dat uit dit onderzoek blijkt dat cafeïne geen rol hierbij speelt, maar dat het voornamelijk te maken heeft met de koffieboon en de manier van branden.

Dus..

Koffie is niet alleen heerlijk en hip, maar dus ook gezond en helpt bij het verlagen van de risico’s op een nare ziekte als darmkanker. Wat de gezondheid betreft lijkt er dus niet direct een reden te zijn om te minderen met je koffieconsumptie! Of al die bakjes koffie ook goed zijn voor je portemonnee is natuurlijk een tweede, maar dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken!

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord