Boksen, een tactische vechtsport

Boksen, een tactische vechtsport

Boksen is een erg bekende vechtsport, het is sport waarbij het vooral gaat om tactiek en je moet ook goede inzicht hebben. Boksen is een staat vanaf de derde editie van het jaar 1904 op het programma van de olympische spelen. Deze vechtsport wordt bijna in elk werelddeel gespeeld en er zijn veel goede boksers. Boksen is vooral erg populair in de Verenigde Staten, dit land heeft dan ook de meeste medailles behaald op de Olympische Spelen.

Bokskleding en vechtsport

Boksen werd erg lang geleden voor het eerst gespeeld in het land Soemer, dit was in ongeveer 3000 jaar voor Christus. Het werd toen vooral gespeeld door de mannen en het was ervoor bedoeld om je zo af te kunnen reageren. Toen de oude Grieken het land overnamen werd het spel ook door hen gespeeld en organiseerde de baas van het land zelfs toernooien, deze toernooien werden vooral gehouden om de soldaten fit te houden. Het boksen begon pas echt populair te worden toen de romeinen het ontdekten, zij gebruiken slaven om tegen elkaar te vechten en degene die won die was geen slaaf meer. De romeinen hebben de ring ook bedacht, dit moest ervoor zorgen dat er een gezellige en mooie sfeer ontstond. Ook bedachten ze de bokshandschoenen, ze kwamen op het idee omdat de Griekse slaven erg last kregen van hun handen. De handschoenen van toen werden gemaakt van een leer wat keihard was.

Boks kleding voor iedereen

Bij boksen is het belangrijk dat je goede kleding aanhebt die je niet in de weg zit. Hiervoor is dan ook speciale boks kleding gemaakt, deze kleding is te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld speciale boks broekjes, deze broekjes hebben een wat wijdere pasvorm zodat je er goed in kan bewegen. Vaak dragen mannen geen shirt tijdens het boksen, maar als ze dat wel doen wordt er vaak een hemd gedragen die ook log zit en waar ze zich ook weer goed in kunnen bewegen. Als boksers ook echt meedoen aan toernooien en wedstrijden dan dragen ze vaak voor zo’n wedstrijd een soort kimono. Deze is gemaakt van een zachte stof die het lichaam en de spieren nog even warm houdt voordat de wedstrijd begint. Het belangrijkste wat wordt gedragen tijdens het boksen zijn de bokshandschoenen. Bokshandschoenen beschermen de handen, zodat het tijdens het boksen geen pijn doet en er geen blessures komen. De handschoenen die bij het boksen worden gebruikt zijn wat zachter en ronder dan de handschoenen die bij het kickboksen worden gebruikt.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord