We kennen het allemaal wel: je hebt op een verjaardag een paar biertjes gehad en besluit in een spontane actie de hele buurt uit te nodigen voor een buurtbarbecue. De avond zelf denk je dat wel even te regelen, maar een week voordat het zover is krab je je toch even achter de oren. Het blijkt namelijk meer werk dan je had gedacht.
Je wilt natuurlijk vooral het eten goed voor elkaar hebben, omdat je iedereen op de verjaardag altijd over je barbecuekunsten vertelt. Er is op dit moment nog maar één oplossing: bel een catering partij die voor jou het eten regelt.
De voor- en nadelen van catering
Er zijn vele vormen van catering. Zo is er de drop off and run methode waarbij het eten in bakken op tafel wordt gezet en je jezelf er maar mee moet redden. Het nadeel is dat elke gast zich ineens een Jamie Oliver voelt en vaak het totale buffet verknoeid. Er kan daarom beter worden gekozen voor Live Cooking catering. Bij deze methode wordt het diner voor de tijd door de cateraar bijna volledig klaargemaakt en wordt het op locatie afgemaakt door een professionele kok die weet wat die met het eten moet doen. Dit geeft naar de gasten toe een zeer exclusieve indruk en het eten smaakt ook nog ergens naar. Deze manier van cateren wordt ook wel vaak de kok aan huis methode genoemd.
Er moet in veel gevallen wel worden gekeken naar welk soort eten je wilt hebben. Je hebt vaak keuze uit het volgende:
- Italiaanse catering
- Barbecue catering
- Inductie catering
- Seizoenscatering
- Spaanse catering
De cateraars “leveren” bij elke soort catering vaak ook een expert die echt alles over de verschillende gerechten weet te vertellen.
Tijd besparen
Het laten verzorgen van catering is dan wel iets duurder, maar onderaan de streep zal het niet veel schelen. Je hoeft namelijk zelf niet alle dure ingrediënten te halen en de kwaliteit van de geleverde catering is in bijna alle gevallen stukken hoger. Ook heb je zelf meer tijd voor de gasten en zit je na die tijd niet met bergen afwas.