Wat voor gezonds zit er nou weer in bier? Er zitten vele mineralen in bier zoals jodium, magnesium, kalium en fosfor. Daarnaast zit er calcium in bier wat bijdraagt aan de sterkte van je botten. Als we naar het hoofdbestandsdeel van bier kijken treffen we gerst aan. Gerst is rijk aan Ferulazuur. Dat is een krachtige anti-oxidant die je huid beschermt tegen beschadiging van de zon. Zo zit Feralzuur ook in maïs, rijst en tomaten. In de donkere biertjes zit het hoogste Feralzuur gehalte.
Nog lichter dan frisdrank light
In bier zit slechts één theelepel suiker, in tegenstelling tot een sinaasappelsapje die er maar liefst zes bevat. Het gemiddelde biertje bestaat voor een ruime 93% uit water. Daarnaast is bier goed voor de productie van gal, die ons helpt om vet voedsel te verteren. In twee glazen bier zitten tussen de 10 en 30 procent van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Dit ontkracht daarmee ook de mythe van de ‘bierbuik’.
Hoeveel biertjes ook alweer?
Vergeetachtig? Uit onderzoek blijkt dat bier goed is voor je brein. Wanneer je het bij een dagelijkse twee bier houdt blijkt het Alzheimer te voorkomen. Alzheimer is één van de veel voorkomende ziektes in Nederland en is groeiende. Het stofje Xanthohumol – dat te vinden is in hop – beschermt onze hersencellen tegen beschadigingen.
Wist je dat?
De Universiteit van Texas Southwestern Medical Center in Dallas heeft aangetoond dat wanneer je op een matige wijze bier nuttigt, bier de kans op hart-en vaatziekten kunnen verlagen met onder nabij de 30-40%, dit is vergeleken met mensen die niet drinken.