Tips voor het verkopen van je sloopauto

Tips voor het verkopen van je sloopauto

Na jarenlang van dienst zijn geweest is je auto soms eraan toe om gesloopt te worden. Het kan zijn dat je het maar gewoon te oud vindt om het te herstellen of dat er een groot mankement aan zit waardoor het niet meer aantrekkelijk is om er nog in te willen investeren. Bij je sloopauto verkopen zal je rekening moeten houden met de volgende 3 tips:

  • Laat de auto er toch zo representatief als mogelijk uitzien. Een koper zal er zeker meer voor geven wanneer de auto er netjes gewassen bij staat met alle banden opgepompt. Het helpt er ook altijd bij dat de auto zo compleet als mogelijk is.
  • Kijk of de auto nog opgeknapt kan worden. Wat in jouw ogen niet meer aantrekkelijk lijkt om te repareren kan voor een ander juist geen probleem zijn. Haal dus ook de reden aan waarom je de auto voor sloop verkoopt. Potentiele kopers kunnen met die informatie dan wel meer bieden dan je had verwacht.
  • Wees op de hoogte van de waarde van de auto. Elke auto heeft wel een component welke het een meerwaarde geeft. Denk maar aan een gaaf interieur of banden die nog heel goed te gebruiken zijn. Door deze punten aan te halen bij de verkoop kan je de prijs zeker wel gunstig beïnvloeden.

Je sloopauto online verkopen betekent dus zeker niet dat je er een heel lage prijs voor zal krijgen. Door in te spelen op de goede kanten van je auto kan de prijs er heel goed uitvallen.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord