20 ergernissen in het OV
20 ergernissen in het OV

Wanneer je gebruik maakt van het OV zijn er een aantal herkenbare ergernissen. Een van de grootste redenen van deze ergernissen zal waarschijnlijk in het deel ‘Openbaar’ zitten. Elke dwaas kan naast je zitten, maar misschien ook wel de liefde van je leven. Aangezien wij niet allemaal onze liefde des levens in een bus ontmoeten, heb ik een aantal herkenbare ergernissen voor je op een rij gezet.

 1. De eerste ongeschreven regel in reizen met het OV is: ga nooit naast iemand anders zitten! Probeer eerst een andere tweezits te vullen voordat je naast een ander gaat zitten.
 2. Iemand die naast je gaat zitten terwijl er nog plaatsen vrij zijn is ontzettend vervelend. Eerste regel van het OV!
 3. Je reist in de spits, je bus of coupé is vol en zoekt een plekje. Maar wat dan mega irritant is, is dat sommige dwazen tassen op zitplaatsen zetten alsof het een kind is. Of mensen die gewoonweg niet naar het raam schuiven. Maak plaats!
 4. Mensen die niet opstaan voor invaliden of ouderen. Ben je nooit opgevoed ofzo? Ken je normen en waarden. Sta altijd op voor een invalide, zwangere of ouder persoon, slechts een kwestie van fatsoen en heeft geen verdere uitleg nodig.                  Baby in het OV
 5. Huilende baby’s. Het is volkomen logisch dat je met je kind in het OV gaat. Vaak heeft deze groep jonge ouders niet veel te besteden of slechts één auto. Met je kind op zich het OV in, geen probleem, maar houd hem stil. Had je anders maar geen ouder moeten worden.
 6. Je bent je oordopjes vergeten! Als er iets vervelend is, is het wel zonder oordopjes te moeten reizen. Je moet luisteren naar de geluiden van vreemde mensen, het spoor dat onder je doorschiet of het geluid van een brommende bus motor. Zo is er niets zaliger dan de tijd die je reist te besteden aan je lievelingsmuziek.OV 2
 7. Mocht je het nog niet geprobeerd hebben, het gebruiken van Wi-Fi in het OV, dan raad ik het bij deze af. Het OV denkt hiermee innovatief te zijn, wat op zich erg aardig is, maar vergeten dat slecht internet gelijk staat aan geen internet. Stop met investeren in zaken waar je of geen verstand van hebt of niet genoeg budget voor hebt om het te optimaliseren. (Nieuws: NS gaat 4G-netwerk gebruiken voor optimalisatie, + puntje)
 8. Liever de Intercity dan de sprinter. Wanneer je je 9292 app opent kies je automatisch de intercity. Hoef je tenminste niet te stoppen bij ieder dorpje, zit je beter, heb je twee verdiepingen en een toilet.
 9. Mensen die voor de ingang gaan staan bij het uitstappen. Van die mensen die het leven nog niet helemaal begrijpen. Je wil de trein uitstappen, misschien moet je wel een aansluiting hebben. Maar mensen zijn weer eens te ongeduldig en gaan voor de ingang staan, waardoor jij er niet uit kan.
 10. “De trein van dertien uur twintig, van Amsterdam Centraal naar Utrecht Overvecht vertrekt van spoor 12c”. Wanneer je geregeld met de trein reist, zal je het riedeltje van jouw reis wel uit je hoofd kennen.
 11. Stiltecoupé zorgt alleen maar voor irritaties. Al die filmpjes al gezien van ruziënde mensen in de stiltecoupé? In de linker hoek, hard werkende vijftiger die komt voor de rust! En in de rechterhoek, bellende middenklasser met een uitkering en zonder fatsoen! Stiltecoupé mag wat mij betreft afgeschaft worden. Als je voor stilte gaat, pak je toch lekker de auto?     OV 1
 12. Mensen die bellen, vooral als ze hard praten. Om even terug te vallen op de stiltecoupé, zijn bellende mensen enorm vervelend. Vooral als dit lang en hard aanhoudt. Alhoewel het soms nog wel lachwekkend kan zijn andermans issues aan te horen.
 13. Condens op de ramen. Iel “mensen zweet”, dit zie je veel in de winter, wanneer de verwarming staat te loeien en het buiten koud is. Jammer dat je dan niet naar buiten kan kijken.
 14. Of de verwarming die aan staat, terwijl het zomer is. Je stapt de bus in en de verwarming staat aan terwijl het buiten al een graad of 25 is. Zweten als een otter!
 15. Mensen die met je meelezen, telefoon, krant etc. Houd gewoon je ogen voor je en zorg voor je eigen afleiding.
 16. Buschauffeur die je halte voorbij rijdt. Je hebt gewoon op stop gedrukt, het lampje brand rood en toch rijdt de buschauffeur je halte voorbij. Je spreekt de buschauffeur aan en hij stopt ergens langs een onverharde berm. Bedankt hea!
 17. Het is nog net niet dat er kliko’s in de bus staan, maar je kan je afval toch wel een rit bij je houden. Toch gooien sommige mensen hun bende op de grond en heeft de buschauffeur een extra baan gekregen. En wat al helemaal vervelend is, is een flesje op de grond van de bus die rond rolt. Bij iedere bocht word je er weer aan herinnert dat niet iedereen opgevoed is.OV 7
 18. Het vriest, er liggen blaadjes op het spoor of wat dan ook. Hoe kan het dat de NS geen treinen kan laten rijden wanneer het net vriest, als er in Zwitserland treinen twee meter hoge sneeuw aan de kant kunnen beuken.
 19. Mensen die eten in het OV. Vooral als je ’s avonds terug reist richting huis, je maag knort en kan niet wachten tot je aan tafel zit. Sommige mensen kunnen hun honger niet bedwingen en besluiten om een bak patat, broodje döner of een andere vorm van eten die mega ruikt de trein in te nemen.
 20. Een OV kaart die niet werkt. Je checkt uit, gaat naar je werk en als je terug wilt reizen is je kaart leeg. Het is en blijft technologie, en ook daar zitten fouten in. Super vervelend als het jou overkomt.

Heb jij nog ergernissen die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord