Boom in plaats van Grafsteen
Boom in plaats van Grafsteen

Boom in plaats van Grafsteen

Vind je het saai om jezelf te laten begraven of cremeren nadat je bent overleden? Laat jezelf dan composteren! Dat is een nieuwe trend volgens een Amerikaans bedrijf. In de heuvels bij West Carolina University werd het lichaam van een 78-jarige vrouw begraven onder een berg houtsnippers, om na enkele maanden terug te keren als compost.

Urban Death Project

De architecte Katarina Spade kwam met een project om overleden personen om te zetten naar compost. Hiervoor ontwierp zij een speciaal gebouw waarin de lichamen worden begraven onder een laag zaagsel, op een bodem van oude bladeren. Hier wordt naar verloop van tijd zuurstof en stikstof aan toegevoegd. Op deze manier verteren ook de boten van het lichaam. Na enkele maanden kunnen nabestaanden de compost van hun overleden geliefden komen ophalen en mee naar huis nemen om de compost te gebruiken voor het planten van bijvoorbeeld een boom voor de overleden persoon. Op deze manier hebben de nabestaanden een mooi alternatieve gedenkplaats voor de overleden persoon.

Kickstarter Project

Twee dagen geleden lanceerde Katarina Spade een kickstarter project. Om haar idee werkelijkheid te laten worden heeft zij een doel gesteld voor 75.000 dollar, waarvan er al na twee dagen ruim 50.000 is opgehaald. En met nog 29 dagen te gaan zal zij dit doel hoogstwaarschijnlijk wel gaan halen.

Wat vind jij van de gedachte om nadat je bent overleden weer terug te komen op aarde in de vorm van een boom of plant? En denk jij dat dit misschien de nieuwe manier wordt van het verwerken van overleden personen? Laat ons je gedachtes weten in de comments.

Mocht je geintereseerd zijn in het kickstarter project van Katarina Spade? Hier vindt je het project >>Kickstarter Project <<

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord