De 5 grootste festival ergernissen
De 5 grootste festival ergernissen

De 5 grootste festival ergernissen

Het festival seizoen is alweer enige tijd van start, de kaartjes zijn besteld en het zonnetje breekt weer steeds vaker door. De line-ups zijn bekend en de spanning neemt toe terwijl de dagen verstrijken. We hebben er allemaal weer zin in, maar er blijven ook hier grote ergernissen! Wij hebben een top 5 gemaakt van de dingen waar wij ons het meest aan ergeren op festivals.

  1. De selfie-stick: Je staat rustig van een optreden te genieten en een of andere nono pakt hem er weer bij. De selfie-stick, vlak voor je neus hijsen ze een telefoon of camera de lucht in om hun moment vast te leggen. Verschillend van even een minuutje filmen tot een heel optreden, belemmeren deze sticks je zichtveld als windmolens in de natuur. Uiteraard is het logisch dat je een optreden graag wilt filmen en met deze sticks kom je mooi boven de menigte uit. Ondanks de vele controles op dit mogelijke ‘slagwapen’ lukt het veel festivalgangers deze sticks alsnog binnen te smokkelen. Toch is die trend een beetje voorbij, dus stop er vooral mee! Stuur deze sticks terug naar China, die kunnen er veel beter gebruik van maken.
  2. Filmen: Oké, die selfie-stick snappen we wel, maar waarom filmen op zich als ergernis? Het is niet het filmen zelf maar de duur van het filmen. Zo blijken sommige mensen extreem goed getrainde triceps te hebben en houden een telefoon een heel optreden omhoog. Een grote ergernis, vooral als ze recht voor je staan. Had je net zo goed kunnen wachten tot je het optreden thuis op je telefoon kon bekijken. Gelukkig ben ik niet de enige met deze ergernis. Zo kan ik mij een optreden van Seasick Steve herinneren. Zijn zelfgemaakte gitaar was weer stuk en hij vulde de tijd even met een praatje. Zo vroeg hij het publiek hun telefoons en camera’s weg te doen en van het optreden te genieten. Daarnaast zou hij nog even over het terrein lopen na zijn optreden en wilde hij niet dat mensen met hem op de foto gingen, maar van het moment genieten. “Have a moment with me” – Seasick Steve.
  3. Bekerrapers: Een prachtige oplossing om het festivalterrein schoon te houden. Bij het inleveren van x aantal bekers krijg je een bedrag in geld of muntjes uitgekeerd. Zo sta je niet constant op bekertjes te trappen en blijft het terrein mooi schoon. Toch brengt dit naast een voordeel uiteraard ook een nadeel met zich mee, wat resulteert in een ergernis. Zo weet menig oost blokker een kaartje te bemachtigen om de hele duur van het festival bekers te rapen. Je zou denken, waarom in godsnaam zou je naar een festival gaan om bekers te rapen. Eerst moet je een duur kaartje kopen en vervolgens sta je de hele dag vieze bekers van de grond te rapen. Toch weten deze sandaal dragende-ongewassen-hippies in drie dagen tijd een gemiddeld maandsalaris binnen te halen. Er gaan geruchten dat de opbrengst zo’n duizend euro per dag bedraagt. Ondanks deze arme stakkers blijf ik rustig bekers kapot trappen en in de prullenbak deponeren wanneer mogelijk.
  4. Flesjes water: De weergoden zijn goed gezind en de zon schijnt hard op je festival. Wat een geluk, niet in de regen staan en in plassen te trappen. Je herinnert je je overbezorgde moeder die voor vertrek nog even zei ‘drink genoeg water en smeer je goed in!’. Zo ben je verstandig geweest je eigen flesjes drinken mee te nemen en loop je rustig naar het festivalterrein. Eenmaal bij de controle moet je de dop van je fles halen. Dit is omdat je op een vol en dicht flesje je enkel snel verzwikt als je staat te djensen op de beat. En daar loop je dan, met een open flesje wat je net zo goed in één keer op kan drinken. Je kan je flesje niet opbergen of bijvullen. En na nog geen uur moet je alweer een nieuw duur drankje bestellen om je vochtpeil hoog te houden.
  5. Loop paden: Tijdens een optreden heb je wel eens dat er mensen langs je heen lopen. Zo blijven mensen zich altijd naar voren willen bewegen voor de beste spot. En dan komt de ergernis. Het is niet dat er tegels over een terrein lopen of dat het aangegeven staat op de grond. Maar toch weet er precies om jou heen een pad te vormen. De ene na de andere komt voor je langs, schuurt tegen je aan en belemmert je zicht. Ben je met een groep, dan heb je zelfs nog kans dat ze er precies doorheen moeten lopen. Op een of andere miraculeuze wijze gebeurt dit veel te veel. Tip: Probeer zo te gaan staan dat het lijkt alsof de route langs jou niet vrij is. Helaas sta je dan wel dichter op anderen.

Dit zijn slechts een aantal uit de vele ergernissen op festivals. Iedereen herkent het en misschien maak jij er wel onderdeel van uit. Anyway, geniet van je festival en denk aan je medemens. Herken jij deze ergernissen? Of weet jij een nóg grotere ergernis? Laat het ons weten in de comments.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord