Een creatieve baan

Een creatieve baan

Grafisch vormgever, leraar, architect, student CMD of allround creatieveling? Lees hier meer over de leukste creatieve banen!
Je kunt op veel verschillende manieren creatief zijn. Met je handen, met bepaalde materialen of qua gedachtegang. Creatievelingen kijken vaak net wat anders tegen de situatie aan waardoor ze vaak met andere, vernieuwende ideeën komen. Jij kunt dus met je creatieve brein voor een interessante dynamiek zorgen binnen een team.

Wat past bij jou?

Misschien heb je een studie in een bepaalde richting gevolgd of heb je al veel ervaring in een vakgebied. Dan kun je vast kijken naar de mogelijke banen in jouw richting. Er zijn in ieder geval genoeg opties: https://www.youngcapital.nl/beroepsgroepen/creatieve-vacatures
Mocht je nog geen ervaring hebben maar lijkt het je wel leuk om je creativiteit kwijt te kunnen dan kun je kijken naar functies waar geen opleiding of ervaring wordt gevraagd. Bij het zoeken naar een baan wordt er vaak al snel duidelijk wat de werkgever zoekt. Soms is het zelfs mogelijk om nog bijscholing te krijgen.
Je hoeft echt geen beeldhouwer te zijn om creatief te zijn. Dit kan op veel verschillende manier. Zo is een beroep als kok ook creatief: je moet steeds nieuwe gerechten bedenken en deze op een originele manier serveren. Bekijk bij het zoeken naar een creatieve baan naar je eigen krachten. Waar ben jij goed in en hoe zou je dit graag inzetten?

Het solliciteren

Als een bedrijf een designer zoekt dan wordt er aan de sollicitant waarschijnlijk een portfolio gevraagd. Bij de minder voor de hand liggende creatieve beroepen zal je in het sollicitatiegesprek duidelijk moeten maken dat je creatief bent. Eigenschappen van creatieve mensen zijn onder andere een grote verbeeldingskracht en uitstel van oordeel. Door de situatie eerst op alle mogelijke manieren te bekijken zal je waarschijnlijk tot een andere oplossing komen. Je kunt laten blijken dat jij dit kunt door voorbeelden te geven. Er is vast een situatie te bedenken waarin er een andere (beter!) oplossing is gevonden voor het probleem door jouw creatieve ingeving. Dit kan zowel privé als zakelijk zijn, zolang het maar blijkt hoe jij het hebt aangepakt.
Creatieve beroepen (https://www.youngcapital.nl/beroepsgroepen/creatieve-vacatures)
zijn erg leuk en afwisselend. Een stap in deze richting is dus altijd goed mits het bij je past!

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord