Ergernissen op de werkvloer
Ergernissen op de werkvloer

Ergernissen op de werkvloer

Te laatkomers, roddelen, slordige omgeving en nog vele andere ergernissen op de werkvloer, die de meeste mensen wel herkennen. Flexpanda heeft een aantal ergernissen op de werkvloer op een rij gezet.

Dezelfde radio

Het werken met muziek op de achtergrond kan enorm stimulerend en tijd dodend werken. Maar als bedrijf is het enorm lastig om de muziek op een ieders zijn of haar muzieksmaak aan te laten sluiten. Daarom kiezen veel bedrijven om de radio aan te zetten. En daarmee ontstaat een welbekende ergernis. Iedere dag dezelfde zender, daarmee iedere dag dezelfde afspeellijst en dezelfde nummers. Zo leer je de top-40 lijst wel uit je hoofd ja. Over de radio en voor meer informatie over de muziekcultuur hebben wij al eens geschreven, lees het hier.

Luidruchtige en/of drukke mensen

Je hebt wel eens van die collega’s, kennissen of klanten op de werkvloer, die veel te aanwezig zijn. Van die drukke, soms over enthousiaste, maar vooral vervelende mensen. In het begin let je er niet zo op en probeer je er geen aandacht aan te besteden. Toch weten dit soort mensen je tot op het bot te irriteren. Ze praten luidruchtig of tikken constant met hun pen.

Roddelcultuur

Een werksfeer is snel gecreëerd of is al aanwezig. Deze kan enorm prettig zijn en een goede werksfeer bepaald dan ook het plezier en de productiviteit in je werk. Toch weten sommige mensen werksferen zo te beïnvloeden dat deze veranderen. Een enorme ergernis is de roddelcultuur. Dit is de cultuur waar de mensen elkaar achter de rug om beoordelen i.p.v. face to face. En de cultuur waarin elke collega elk weetje binnen no time weet.

Rommelige werkplek

Sommige mensen hechten niet zoveel waarde aan hygiëne en orde. Maar een rommelig bureau is al gauw een irritatie bij veel mensen. Maar dan kun je denken, dat bureau is zijn probleem. Toch heb je in ieder bedrijf wel een gedeelde openbare ruimte, denk aan keukens of bespreekkamers. Wanneer iemand dan zijn troep niet achter zich opruimt, mag jij of je manager het achter diegene aan op gaan ruimen. Denk maar aan het vieze tosti ijzer die je collega nooit schoonmaakt! Of de gebruikte kopjes op tafel.

Toiletten

De taboe rond het toilet op de werkvloer is tot op heden nog steeds groot. Zo houden veel mensen hun grote boodschap liever de hele dag op om dit thuis te doen(kantoorpoepangst). Toch is dat geen ergernis, maar een persoonlijke behoefte. Wat wel een ergernis is, is het niet doorspoelen, niet weg borstelen van remsporen, bril omhoog laten staan of het laten hangen van lege WC rolletjes. Of nog erger het niet aanvullen van wc papier, je zal er maar net te laat achter komen…

Internetverbindingen

Steeds meer bedrijven werken online. Dus er wordt steeds meer gebruik gemaakt van internetverbindingen. Een enorme ergernis op dit gebied is een trage internetverbinding of het wegvallen van internetverbinding. Je bent lekker productief aan het werk en je agenda is bomvol, maar toch weet een slechtwerkende internetverbinding je hele humeur om zeep te helpen.

Taken die niet binnen jouw functie vallen

Het kan enorm frustrerend zijn wanneer je een taak, die niet binnen je functie valt, opgelegd krijgt. Iedereen heeft bepaalde vaardigheden, die misschien niet eens van toepassing zijn bij deze taak. Of wanneer je routine werk doet, dat je uit je routine gehaald wordt voor een andere taak. Maar bovenal is het frustrerend om een ondergewaardeerde taak te krijgen.

Rookpauzes

Roken is niet meer van deze tijd. Steeds minder mensen doen het, het is ongezond en mag niet meer in openbare ruimtes. Toch blijven er mensen roken, wat op zich niet erg is. Maar wat wel een enorme ergernis is, is dat rokende mensen meer pauze krijgen/nemen. Hoezo, zou je meer recht hebben op pauze wanneer je rookt? Nog een voordeel voor rokende mensen, je pakt altijd alle nieuwtjes mee.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord