Wiet Start ups in Amerika
Wiet Start ups in Amerika

Groeiende markt voor wiet start ups

Nu de lobby voor de legalisatie van wiet in Amerika steeds meer terrein wint, duiken er in Amerika ook steeds meer start ups op die op deze trend inspelen. In 2014 werd er in de wiet branche 2,7 miljard dollar, ten opzichte van het jaar ervoor is dat een stijging van 74% en daarmee is het de snelst groeiende Amerikaanse markt op dit moment. En er zit nog veel rek in de markt, er zijn namelijk nog maar 4 staten waarin recreationeel gebruik van wiet is toegestaan. “Als wiet overal gelegaliseerd wordt in de USA kan de markt zelfs groeien tot 36 miljard dollar.” aldus Troy Dayton van ArcView Group, een onderzoeks- en investeringsbedrijf  uit San Francisco.

 

Start-ups

Deze cijfers trekken uiteraard jonge ondernemers aan die de American Dream willen waarmaken met hun start-up. Zo ook Brendan Kennedy, die in 2010 begon met zijn start-up Leafly de online informatiebron voor reviews van verschillende soorten wiet, plaatsen waar je wiet kan kopen en al het andere nieuws op het gebied van wiet.

Of Privateers, een investeringsfonds uit Seattle, dat een 30-jarig contract heeft afgesloten voor het gebruik van de naam Bob Marley en Bob Marley merchandise. Wat ze hoogstwaarschijnlijk gaan gebruiken voor de verkoop van Bob Marley wiet.

 

Investeerders

Niet alleen start-ups liggen op de loer om geld te gaan verdienen aan de legalisatie van wiet, maar ook investeerders zien er wel brood in. Zoals de eerder genoemde ArcView Group, die specifiek investeren in start-ups die in de wiet business zitten.

Zo heeft Privateers eerder in een investeringsronde 75 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Waarmee het totaal opgehaalde bedrag voor  dit bedrijf op 82 miljoen komt. Waarmee het bedrijf het meeste geld heeft opgehaald van investeerders uit de wiet branche.

De legalisatie van wiet, het aantal start-ups in de branche en het aantal investeringen zullen het succes gaan bepalen van deze markt. Wat vinden jullie van de legalisering van wiet in Amerika en hebben jullie nog goede ideeën voor een wiet start-up? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord