Wim Vos van EuroParcs

<h1>Wim Vos van EuroParcs</h1>

Sinds 2012 speelt Wim Vos een cruciale rol bij het behalen van de maatschappelijke doelstellingen van de ECF, de EuroParcs Charity Foundation. Medio 2016 hebben inmiddels ruim tweehonderd gezinnen met een kind dat strijdt tegen kanker of daaraan is overleden genoten van een gratis vakantie op één van de resorts van EuroParcs. Een fantastisch initiatief waar wij, van Flexpanda, graag meer over willen weten.

Het ontstaan van de ECF, ondersteunt door Wim Vos van EuroParcs

Op 2012 zag de EuroParcs Charity Foundation (ECF) voor het eerst het levenslicht. De EuroParcs Charity Foundation, dat volledig word ondersteund door Wim Vos van EuroParcs, zet zich volledig in voor kinderen met kanker. EuroParcs faciliteerde vanaf de oprichting de ECF, door vakantiewoningen gratis beschikbaar te stellen voor de getroffen families. Hier is het niet bij gebleven. Sinds 2014 heeft Wim Vos van EuroParcs al enkele keren een hoog budget gedoneerd aan de stichting en is er een Kanjerkasteel gebouwd op EuroParcs Resort Limburg: een vakantiewoning die qua inrichting helemaal toegespitst is om een kwetsbaar kind met kanker te kunnen laten verblijven.

De eye opening van Wim Vos van EuroParcs

De ECF deed Wim Vos van EuroParcs beseffen waar het leven echt om draait. Het was de film in december 2014 op het Benefietgala van de EuroParcs Charity Foundation (ECF) in Susteren die bij Wim Vos van EuroParcs de ogen deed open gaan. “Wij zijn ondernemers, doen zaken met energieke investeerders en ontvangen op onze resorts gelukkige gezinnen die doorgaans een week, weekend of midweek op vakantie zijn”, vertelt directeur Wim Vos van EuroParcs. ,,Door de drukte van alledag verschuiven maatschappelijke kwesties, zoals de zorg voor kwetsbaren, naar de achtergrond. Maar die film in december 2014 deed ons beseffen hoe belangrijk en fijn het kan zijn om zorg te dragen voor de maatschappij. ,,Juist doordat we als onderneming zo succesvol zijn kunnen wij prachtige maatschappelijke doelen verwezenlijken” aldus Wim Vos van EuroParcs. Met de EuroParcs Charity Foundation heeft Wim Vos de juiste partij gevonden om samen prachtige maatschappelijke doelen te verwezenlijken.

Wat heeft Wim Vos van EuroParcs inmiddels kunnen realiseren?

Medio 2016 hebben inmiddels ruim tweehonderd gezinnen met een kind dat strijdt tegen kanker of daaraan is overleden genoten van een vakantie op één van de resorts van EuroParcs. Dat is volgens Wim Vos van EuroParcs niet alleen belangrijk voor het zieke kind, maar ook voor de ouders en de broertjes en zusjes. “De ouders staan namelijk maandenlang of nog langer onder hoogspanning. ,,Vaak moet één van hen zijn of haar baan opgeven om voor hun zieke kind te zorgen. En de broertjes en zusjes komen door die zorg vaak aandacht te kort. Ook voor hen is zo’n vakantie dan ook een zegen” aldus Wim Vos van EuroParcs. Na het bekijken van de film tijdens de benefietgala in Susteren, werd naast het feit dat Wim Vos van EuroParcs geld doneerde aan de ECF, gelijk plannen gemaakt om op hetzelfde park een KanjerKasteel te bouwen. Daarnaast is de ECF sinds 2015 sterker dan voorheen verbonden met het familiebedrijf. Wim Vos jr. van EuroParcs: ,,Dat wil zeggen: De ambassadrices van de ECF werken nog steeds volledig onafhankelijk en ook de stichting is nog steeds een onafhankelijke organisatie, maar we laten nu wel meer dan vroeger zien dat er een duidelijke band is tussen de ECF en EuroParcs. Dat is nadrukkelijk geen zakelijke beslissing, maar een stuk emotie. Onze vrouwen hebben ons mannen laten zien dat er meer is dan alleen ondernemen. We voelen ons simpelweg meer betrokken.” Het resultaat is dat er een tweede KanjerKasteel gaat komen en wel op EuroParcs Resort Veluwemeer bij Nunspeet. Meer nog dan bij Wim Vos jr. van EuroParcs of de ambassadrices van de ECF wist Angela Poort van de VOKK de meerwaarde hiervan het beste uit te drukken: ,,Je hebt veel bedrijven en instellingen die wat doen voor getroffen gezinnen als de kinderen eenmaal beter zijn, maar er zijn er niet zoveel die actie ondernemen in de periode dat de families dit het meest nodig hebben. En dan zo’n initiatief als het Benefietavond in het Krasnapolsky…Alleen de locatie al! En het gezelschap was niet eens zo groot, maar er rolt een bedrag uit wat ik nog nooit op enig Benefietinitiatief heb gezien. En het is zo hard nodig…Als je de blijdschap van de zieke kinderen ziet als ze met hun ouders, broertjes en zusjes in het KanjerKasteel op EuroParcs Resort Limburg in Susteren verblijven…Daar zijn geen woorden voor. Ik ben dan ook heel blij dat er een tweede KanjerKasteel gaat komen.”
Daar sluit Wim Vos jr. van EuroParcs zich uiteraard bij aan. “EuroParcs groeit harder dan ooit en daar zijn we als directie uiteraard erg blij mee, maar toch kijken we er anders tegenaan als voor het Benefietgala eind 2014. Hoe ambitieus we ook zijn, we kunnen dankzij de ECF beter reflecteren. Daar zijn we onze vrouwen uiteraard dankbaar voor, want uiteindelijk is denk ik de man achter de ondernemer belangrijk dan de ondernemer zelf.”

Wat vinden wij van Flexpanda zelf van het ECF?

Wij van Flexpanda vinden het fantastisch om te zien wat het ECF al in korte tijd bereikt heeft. Met ondersteuning van Wim Vos van EuroParcs heeft het ECF al veel kunnen betekenen voor gezinnen die getroffen zijn door deze vreselijke ziekte. Wij hopen dat Wim Vos van EuroParcs en het ECF in de toekomst hiermee nog veel gezinnen kan helpen. Wij van Flexpanda willen in ieder geval Wim vos en het ECF hartelijk bedanken voor alle inspanning voor deze prachtige maatschappelijke doelen.

Meer informatie over het ECF, ondersteunt door Wim Vos van EuroParcs

Wil jij meer informatie lezen over het ECF? Lees dan hier meer informatie over Wim Vos Europarcs en zijn ondersteuning van het EuroParcs Charity Foundation.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord