Afvallen met een crosstrainer? Dat doe je zo!

Afvallen met een crosstrainer? Dat doe je zo!

De crosstrainer is één van de populairste cardio apparaten, zowel voor de thuissporter als in de sportschool. De crosstrainers in de sportschool worden intensief gebruikt en met goede redenen ook. De exacte hoeveelheid calorieën die je verbrandt is uiteraard afhankelijk van de weerstand en snelheid waarop je traint, maar met een beetje inzet verbrand je zo 270 tot 400 calorieën in een half uur. Doordat je voeten gedurende de hele workout op de pedalen blijven staan, is trainen op een crosstrainer aanzienlijk minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen (ongeacht of je dit buiten of op een loopband doet).

Effectief trainen

Veel mensen die af proberen te vallen, gaan op een crosstrainer (of ander cardio apparaat) staan en bewegen gedurende 20 à 30 minuten op een vast tempo. Dit is echter verre van de meest effectieve manier om af te vallen. Om snel af te vallen, moet je je hartslag flink omhoog brengen en je goed in het zweet werken.

Met een crosstrainer train je zowel kracht als uithoudingsvermogen in de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Wanneer je de handvatten actief gebruikt, train je tevens je arm-, borst- en rugspieren. Hoe meer spieren je gebruikt, hoe meer calorieën je verbrandt!

High Intensity Interval Training

“High Intensity Interval Training” wordt ook wel afgekort met HIIT. Het is een steeds bekender wordende manier van trainen. Onderzoek heeft aangetoond dat je met High Intensity Interval Training in kortere tijd meer calorieën verbrandt, dan door gedurende langere tijd constant te trainen.

Ook in de uren na de HIIT training verbrandt je meer calorieën, doordat het effect op je stofwisseling groter is. Dit komt doordat het voor je lichaam meer moeite kost om te herstellen van de HIIT training, ten opzichte van een training met constante intensiteit.

 

Afbeelding

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord