Een lekker potje darten

Een lekker potje darten

Volgens sommige mensen is darten geen sport, maar een kroegspelletje. Deze discussie is al tientallen jaren gaande. Ik denk dat de mensen die darts geen sport vinden het nog nooit zelf geprobeerd hebben of op tv hebben gezien. Mannen zoals Michael van Gerwen, Gary Anderson, Raymond van Barneveld en Phil Taylor zijn gewoon stuk voor stuk topsporters. Het is namelijk vreselijk moeilijk om 3 pijlen in hetzelfde vakje van één vierkante centimeter te gooien. Al helemaal wanneer je in een zaal staat met tienduizenden juichende fans achter je. Dit vergt namelijk stalen zenuwen en pin point accurate precisie.

Zelf darten

Darten is inmiddels al meer dan 10 jaar echt populair in Nederland. Vooral de successen van Raymond van Barneveld in het begin van dit millennium hebben hier voor gezorgd. De recente successen van Michael van Gerwen op de grote televisie toernooien hebben er vervolgens aan bijgedragen dan Nederland inmiddels een echt dart land is geworden. Het aantal dartverenigingen is afgelopen jaren dan ook hard gegroeid. Mensen willen zelf ook darten. Sommige naïevelingen denken na een paar maandjes trainen ook op het podium in Alexandra Palace te staan, maar zij komen er al vrij snel achter dat darten niet zo makkelijk is als het lijkt.

Thuis darts spelen

Het grootste voordeel van darts is dat je het in je eigen huis kunt doen. De meeste andere sporten vergen een lidmaatschap bij een club. Vervolgens moet je naar het sportveld of de sporthal en een groot deel van alle sporten zijn een teamsport. De laagdrempeligheid van darts is de grote succesfactor. Je moet alleen even een dartbord kopen en op de goede hoogte hangen. Dartborden zijn er in verschillende prijscategorieën, dus je hoeft ook niet bang te zijn om bakken met geld uit te moeten geven. Vervolgens hoef je alleen nog voor een setje dartpijlen te zorgen en je kunt aan de slag. Uren vermaak gegarandeerd!

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord