Voetbalschoenen kopen: 7 handige tips

Voetbalschoenen kopen: 7 handige tips

Voetbalschoenen kopen: 7 handige tips

Er bestaan vele soorten modellen voetbalschoenen. Voor het aanschaffen van nieuwe voetbalschoenen geldt dat het belangrijk is om een paar te kiezen dat daadwerkelijk bij jou en jouw voeten past. Om je te helpen bij het kopen van de juiste voetbalschoenen hebben we 7 handige tips onder elkaar gezet.

1. Kies voor een winkel of webshop met een groot assortiment en waar je (online of telefonisch) advies kunt vragen. Dit maakt de kans dat je jouw perfecte voetbalschoen kunt vinden groter.

2. Het kopen of bestellen van schoenen in de juiste maat is een must. Kies schoenen met de juiste lengte en breedte. Zorg ervoor dat er tot 1 cm ruimte overblijft tussen de toppen van je tenen en de schoenrand. Let op: de schoenen mogen niet knellen.

3. Sta je in een winkel of zijn jouw bestelde schoenen binnengekomen? Pas ze dan altijd staand en aan beide voeten. Dit is belangrijk omdat de grootte van je voet anders is wanneer je staat. Ook is het handig om de schoenen te passen met de sokken die je ook draagt tijdens het voetballen. Extra tip: pas de schoenen aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan namelijk dikker omdat ze gedurende de dag vocht vasthouden.

4. Heb jij extra ondersteuning nodig? Kies dan voor voetbalschoenen waarvan je de binnenzooltjes eruit kunt halen. De zooltjes kun je vervolgens vervangen met extra comfortabele zolen die een schok dempende werking hebben. Goed om te weten: je moet de zolen elk seizoen vervangen.

5. Kies voor voetbalschoenen met een hielkap. Dit is belangrijk voor je balgevoel tijdens het maken van snelle draaibewegingen. Schoenen met een stabiele hielkap voorkomen onder andere verzwikte enkels of knieklachten.

6. Ook het kiezen van het juiste noppenprofiel is noodzakelijk. Het soort noppenprofiel dat bij jou past is afhankelijk van de ondergrond waarop je voetbalt. Zo bestaan er speciale kunststofnoppen maar ook noppen voor zachte velden. Het spelen met een verkeerd noppenprofiel kan ervoor zorgen dat je niet genoeg grip hebt, wat uiteindelijk de kans op blessures groter maakt.

7. De belangrijkste tip: laat je vooral niet leiden door het uiterlijk van de schoen of de prijs. De belangrijkste functies van een voetbalschoen bestaan uit het bieden van veiligheid en grip en het voorkomen van ongelukken of lichaamsklachten. Houd dit dan ook in je achterhoofd bij het maken van een uiteindelijke keuze.

Veel succes met het kopen van jouw nieuwe voetbalschoenen.

Afbeelding: Pexels
Bron: Pexels

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord