Voorkom problemen met een kentekencheck

Voorkom problemen met een kentekencheck

Ben je van plan om een tweedehands auto te gaan kopen? Dan is het erg belangrijk dat je goed en volledig wordt geïnformeerd over de auto en de staat waarin deze verkeert. Je doet dit natuurlijk door de auto te bekijken en er een stukje mee te rijden. Maar je kunt meer doen. Je kunt namelijk ook via het kenteken belangrijke informatie over de auto opvragen bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze informatie is gewoon voor iedereen beschikbaar, je hoeft hiervoor geen garagehouder te zijn.

Doe nu online de kenteken check
Je kunt nu heel eenvoudig online via het internet een kentekencheck rdw doen. Als je het kenteken van de auto hebt voer je dit in op een website die gekoppeld is met de RDW. Vervolgens krijg je direct een overzicht van de beschikbare informatie over de auto. Niet alleen merk, type en kleur, maar ook op welke brandstof de auto rijdt en wat voor onderhoud er in de loop der jaren aan is gepleegd. Ook kun je opvragen wanneer het kenteken is afgegeven en hoe lang de auto dus al rond rijdt.

De eigenaar kun je niet checken
Het is voor particulieren niet mogelijk om de eigenaar van een auto te achterhalen aan de hand van het kenteken. Dit kan alleen de politie en bij voorbeeld ook de Belastingdienst. Als je het niet vertrouwt kun je de auto misschien beter niet kopen en wachten op een volgende gelegenheid.

Gerelateerde berichten
Laat een antwoord